ΕΡΤ1 – Μουσικό οδοιπορικό στη Χίο από «Το Αλάτι της Γης»

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 13:00 στην ΕΡΤ1, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Το Αλάτι της Γης», ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μας ταξιδεύουν στη «μυροβόλο» Χίο, για μια γνωριμία με την πλούσια και πολύμορφη μουσική και χορευτική παράδοση.

Ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος μας υποδέχεται στο πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, τα εξαιρετικά μνημεία και την αρχιτεκτονική, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, τη μακραίωνη ιστορία και παράδοση στα γράμματα, τις τέχνες και τον λαϊκό πολιτισμό. Και καθώς «οι Χιώτες πάνε …δυο-δυο», το μουσικό οδοιπορικό μας στη Χίο θα ολοκληρωθεί σε δύο εκπομπές που καλύπτουν αντιστοίχως τη Νότια και τη Βόρεια πλευρά του νησιού, όπου βρίσκουμε διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά με ξεχωριστά τραγούδια και χορούς.

Διαβάστε περισσότερα

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://pbougdanos.gr/wp-content/uploads/2023/08/i_476824250_chios_1743x752.jpg);background-color: rgba(158,201,214,0.66);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}