Έγκριση δημοπράτησης της μελέτης με τίτλο “Μελέτη Βελτίωσης της επαρχιακής οδού Θολοποτάμι – Αγ. Γεώργιος”

Μία σημαντική μελέτη για τη Βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Θολοποτομάμι – Αγ. Γεώργιος υποβλήθηκε σήμερα (29/10/2021) για έγκριση δημοπράτησης στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Η προς δημοπράτηση μελέτη χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και έχει προϋπολογισμό 410.000 €.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Μπουγδάνος, η συγκεκριμένη μελέτη αποσκοπεί στη βελτίωση της ασφάλειας της υφιστάμενης επαρχιακής οδού με τη διαμόρφωση ισόπεδων κόμβων και την παράλληλη παράκαμψη των οικισμών Θολοποταμίου και Αγίου Γεωργίου Συκούση, η οποία θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση εντός του οδικού δικτύου τους ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Με το έργο θα επιτευχθεί η σύνδεση μεταξύ οδικών αξόνων που οδηγούν σε τουριστικές περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα (Μεσαιωνικά χωριά και θέρετρα της Νότιας Χίου).

Πηγή: http://chiospress.org

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://pbougdanos.gr/wp-content/uploads/2023/08/i_476824250_chios_1743x752.jpg);background-color: rgba(158,201,214,0.66);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}