Γιατί πνίγεται η ώριμη μελέτη της επαρχιακής οδού Θολοποτάμι – Αγ. Γεώργιος Συκούσης;

Του Παντελή Μπουγδάνου
Περιφερειακού Συμβούλου Χίου
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Υποχρεωμένος να επανέρχομαι σε μια σειρά καθόλα δρομολογημένων έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου αισθάνομαι τελευταία, παρατηρώντας τους απελπιστικά αργούς ρυθμούς εξέλιξης τους.

Πάνω από ένα χρόνο, ήδη από τις 29.10.2022, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ομόφωνα εγκρίθηκε η έγκριση τευχών δημοπράτησης της μελέτης βελτίωσης της επαρχιακής οδού Θολοποτάμι – Αγ. Γεώργιος Συκούσης με προϋπολογισμό 410.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου εξασφαλίστηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Έκτοτε η δημοπράτηση αγνοείται, μετατρέποντας σε κουρελόχαρτα τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων.

Υποχρεώθηκα να επανέλθω με ερώτηση μου προς τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Χίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, χωρίς να λάβω απάντηση ούτε για τους τύπους.

Επαναλαμβάνω και δημόσια το ερώτημα: υπάρχει η βούληση δημοπράτησης του έργου από την Περιφέρεια; Γιατί η εγγραφή πρότασης για αναγνωριστική μελέτη της οδού Θολοποταμίου -Αγ. Γεωργίου Συκούση, ποσού 30.000 ευρώ, περισσότερο δείχνει διάθεση να πάει κι άλλο πίσω ένα απόλυτα ώριμο έργο, παρά να προχωρήσει.

Πηγή: chiospress.org

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://pbougdanos.gr/wp-content/uploads/2023/08/i_476824250_chios_1743x752.jpg);background-color: rgba(158,201,214,0.66);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;}